EUR 1.9558
USD 1.7973
CHF 1.9740
GBP 2.2988
CNY 2.4807
you tube
mobile version

Обсъждането на антикризисните мерки продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъждането на антикризисните мерки продължава

mail14:57 | 24.03.2010прегледи 378 коментарикоментари 0


Антикризисните мерки все още се обсъждат, а Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ ще заседава и в петък, съобщи пред журналисти днес президентът на КНСБ Желязко Христов след заседанието на съвета, състояло се в Министерския съвет, съобщава БТА.
Днес не е се стигнало до категорична позиция дали ДДС да бъде повишен с два процента, посочи Христов. Възможно е размерът на данъка да бъде повишен, но това ще стане без наше одобрение, добави той.
По неговите думи на заседанието днес е имало много тежък сблъсък с председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Категоричната позиция на синдикатите е, че цената на енергоносителите може да не се повишава до края на годината, заяви Христов.
Днес са били обсъдени концесиите и ускоряването на процедурите по тяхното предоставяне. Само в МОСВ има 18 искания за концесии, отбеляза зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров.
Синдикатите остават на позицията, че ставката на ДДС не трябва да се повишава, допълни още Христов. Това ще ощети  всяко семейство с над 130 лева годишно, посочи Христов. До петък трябва да бъде ясен моделът на анекс, по който държавата да се изплати на
бизнеса, а след това бизнесът да плати дължимите заплати на работниците, отбелязаха от синдикатите. Утре експерти ще продължат да обсъждат мерките срещу кризата.
Синдикатите и работодателите са предложили въвеждането на гъвкаво работно време. Те са били и против поемането на първите три дни от болничните от страна на работодателите, както и на допълнителното намаляване на заплатите на държавните и общински служители, защото заплатите на тези служители са по-ниски заради въпроса с вноските.
НСТС е обсъдил възлагането на държавни услуги към частния бизнес - например регистрацията на превозни средства в КАТ и услуги по издаването на документи, което сега прави държавната администрация.
Синдикатите са заявили, че няма да допуснат увеличение на цената на природния газ с 15 процента от първи април.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4349