EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обсъжда се спиране на влакове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъжда се спиране на влакове

mail16:10 | 13.10.2011прегледи 619 коментарикоментари 0


Обсъждат се предложения за спиране на влакове, стана ясно след среща в Министерски съвет за БДЖ, предаде Агенция „Фокус”. Пламен Димитров – президент на КНСБ заяви, че за синдикатите тази поредна среща е била сравнително продуктивна. Обсъдени са въпроси, които отдавна е трябвало да бъдат решени. Късно снощи синдикатите са получили от ръководството на БДЖ списък със 182 влака, като предварителна заявка за това - къде и как да бъдат оптимизирани влаковете.
„Тази тяхна заявка за нас е изключително тежка и не мислим, че това е поносимо, както за хората, живеещи в общините, така и за работещите в БДЖ. На всичкото отгоре очакваната икономия е в порядъка на 25 млн. лв. годишна база, които няма как да спасят БДЖ. Преговорите продължават, но към този етап аз не съм оптимист”, заяви Димитров.
Предложени са за обсъждане списъци с брой влакове и оптимизация на тяхното движение, каза транспортният министър Ивайло Московски. Има предложения за спиране на влакове, които се коментират. Чакат се становища от общини и региони и от Автомобилна администрация.
По темата за Колективния трудов договор все още се водят преговори на ниво работни групи. В Министерството на транспорта днес ще бъде подписано споразумение за събирането на членския внос по стария начин, като ще бъде възмездно – синдикатите ще заплащат на работодателя.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161