EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Обсъжда се магистрала "Рила"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъжда се магистрала "Рила"

mail10:02 | 16.07.2021прегледи 699 коментарикоментари 0


Възможностите за възобновяване на проекта за изграждане на магистрала „Рила“ обсъдиха експерти по пътно строителство заедно с представители на Регионалното министерство, Пътната агенция и Столичната община. Участниците в дискусията се обединиха около заключението, че магистралата е нужна на страната, защото осигурява допълнителна транспортна свързаност, ще допринесе за икономическото развитие на Югозападния региони и е стратегически важна като част от Коридор №8 .

Магистрала „Рила“ ще свързва три други магистрали – „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“ като идеята е тя да започва от граничния пункт „Гюешево“ на границата със Северна Македония и премине през Кюстендил, Дупница, Самоков, като при яз. "Искър" се разделя в две направления – към „Хемус“ и към „Тракия“, каза бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев. 

От друга страна магистралата ще представлява и далечен обходен маршрут на София, което ще облекчи трафика по околовръстното шосе на столицата, добави зам.-кметът по транспорта Кристиян Кръстев. 

Трасето е с дължина около 100 км и е с предполагаема стойност между 4 и 5 млн. евро на километър, а финансирането може да стане чрез публично-частно партньорство, уточни зам.-министърът на регионалното развитие Тодор Анастасов. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg