EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обстановката в Украйна тази сутрин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обстановката в Украйна тази сутрин

mail09:28 | 10.12.2013прегледи 452 коментарикоментари 0


Украинските органи на реда премахнаха барикадите близо до президентството в Киев. Когато милицията е започнала да разпръсква протестиращите и да разчиства улиците „Банковая” и „Лутеранская” от редиците на протестиращите се появили провокатори, които обиждали силите на реда и употребили срещу тях сълзотворен газ, предаде Фокус.
От своя страна органите на реда са изтласкали с щитове протестиращите и са освободили улицата.
По време на премахването на барикадите са пострадали най-малко 10 души. Според обществената телевизия броят на ранените при щурма на органите на реда е 15 души.
При възникналите сблъсъци по време на акцията на силите „Беркут” хора са получили наранявания от запалените на улиците огньове. Има пострадали и сред служителите на силите на реда. Един войник от вътрешни войски е изгубил временно съзнание вследствие на вдишване на газ. Освен това служител на спецчастите „Беркут” също е ранен. Въпреки това, нито един от ранените не е приет в болница.
Междувременно, през нощта в медиите бе разпространена информация, че милицията бие хора и събира палатките на протестиращите, барикадирали улиците „Грушевский и Крипосний”. Информацията бе предоставена от депутата Андрей Шевченко.
Около 1000 души, предимно млади хора, продължават да стоят на киевския площад „Независимост” в рамките на антиправителствените протести, предаде УНИАН.
През изминалата нощ броят на демонстрантите на площада варираше от 1000 до 2000 души, но като цяло обстановката бе спокойна, съобщава изданието.
Близо 15 автобуса със служители на украинските украинските сили за сигурност се движат към Киев, предаде УНИАН. Автобусите са се насочили към украинската столица след преодоляване на блокада на протестиращи. Близо 300 служители на органите на реда са участвали в разпръскване на демонстрантите, които са препречили пътя на автобусите на територията на военновъздушното училище край Киев.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg