EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновяват църковни храмове по ПРСР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновяват църковни храмове по ПРСР

mail15:10 | 25.10.2011прегледи 647 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов връчиха първите договори по проекти за реконструкция и обновяване на църковни храмове. Одобрените предложения са по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР).
Общата стойност на одобрените субсидиите за църковни храмове по тези пет проекта е в размер на 1 951 590 лв. Сред тях са проектите за реконструкция на Храм „Успение Богородично“, гр. Брегово, общ. Брегово, обл. Видин; Храм „Свети Великомъченик Георги“, с. Делейна, общ. Брегово, обл. Видин; Храм „Свети Георги Победоносец”, с. Тимарево, общ. Хитрино, обл. Шумен; църквата „Свети Великомъченик Георги” в гр. Белоградчик.
С отпуснатите средства от програмата за селските райони в Девическия манастир „Покров на Пресвета Богородица”, с. Ресилово, общ. Сапарева баня, област Кюстендил, ще бъде изграден парк за отдих, сцена, детски кътове за игра, чешма с мостче и извършено цялостно озеленяване.
Предоставената финансова помощ ще подпомогне подобряването на условията в селските региони, тъй като именно храмовете са местата, които способстват за обединяване на хората за постигане на общи цели, издигат духовното равнище, съхраняват вярата и възраждат традициите и празниците.
Одобрението на тези първи проектни предложения е резултат от активния диалог между кандидатите и Държавен фонд „Земеделие”. Предстои финализиране на обработката на още около 100 заявления за подпомагане, подадени от местните поделения на вероизповеданията, до средата на ноември тази година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg