EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновява се поддръжката на жп транспорта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновява се поддръжката на жп транспорта

mail08:15 | 19.03.2024прегледи 380 коментарикоментари 0


НК „Железопътна инфраструктура“ предстои значително да обнови механизацията за поддръжка на железния път като целта е да се намали времето за възстановяване на движението при аварийни ситуации. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев на семинар, посветен на технически иновации в жп транспорта, организиран от „Plasser & Theurer“.

„С изпълнението на проектите по оперативните програми вече три програмни периода, все повече нараства делът на железопътните трасета за скорости над 130 км/ч.“, посочи заместник-министър Минчев. По думите му това изисква по-голяма точност и прецизност при поддръжката на жп линиите и внедряването на нови технологични решения.

„Общата стойност на сключените от НКЖИ договори за доставка на нова жп механизация и транспортни средства е над 92 млн. лв. Очакванията са до средата на 2026 г. да бъдат доставени поетапно 14 нови машини от различен тип за поддръжка на железния път“, каза заместник-министърът. Той добави, че предстои тази година да бъдат подписани още три договора на стойност 14 млн. лв. за 23 нови машини.

До 2027 г. ще бъде обновена и техниката за текущо поддържане и ремонт на теснолинейката Септември – Добринище, стана ясно още по време на събитието.

Участие в семинара взеха представители на НК „Железопътна инфраструктура“, ИА „Железопътна администрация“, „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, както и компании от железопътния сектор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg