EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновление и разширение в IKEA и BHTC

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновление и разширение в IKEA и BHTC

mail15:03 | 15.06.2018прегледи 1787 коментарикоментари 0


На традиционна шведска фика – време за кафе и напитки, придружени от сладкиши и сандвичи и, разбира се, общуване, ИКЕА обяви и показа обновените 6000 кв. м. от магазина в София. Инвестицията е в размер на 300 хил. евро. За първи път от създаването на магазина в българската столица се прави подобно мащабно преобразяване, което обхваща 8 отдела, плюс секторите „Хранене” и „Клиенти”.

Следващата важна стъпка ще бъде логистичен център под наем край столицата, което ще оптимизира логистичните процеси и наличността в магазина.

Променени са общо отделите от търговската част – готвене, за трапезата, текстил за дома, текстил за спалня, килими, баня, организиране на дома и осветление. Нов облик имат и касите, ИКЕА бистро, магазина за шведска храна и зоната за обслужване на клиенти. През септември е планирано представяне на ново приложение за пазаруване без моливче и лист – IKEA Up.

През август ще заработи нов модерен логистичен център в София. За доставчик на логистичната услуга е избран  „карго-партнер“ (cargo-partner), един от най-големите логистични доставчици в България. Той ще обслужва поръчките на онлайн магазина, както и на центровете във Варна и Бургас.

Българското подразделение на немската Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) започва разширяването на своя завод в Икономическа зона „София-Божурище“. Началото на строителните работи на терен беше дадено още миналия месец, а по план те ще продължат до март идната година. Разширението ще бъде с 6480 м2. С него броят на производствените линии в BHTC България ще се удвои, а производственият капацитет ще нарасне с 80 процента. Предвижда се да бъдат назначени допълнително около 150 работници. В новата производствена зона ще се работи по нови проекти за настоящите клиенти на компанията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037