EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Облекчени правила за работа в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Облекчени правила за работа в Германия

mail11:07 | 05.03.2024прегледи 478 коментарикоментари 0


В Германия са в сила законови разпоредби, с които се улеснява правото на пребиваване в страната на имигранти, които притежават квалификация в дадена професия, предаде ДПА. 

Квалифицираните работници и служители, които притежават диплома за придобита професионална квалификация и опит при упражняването на съответната професия, ще могат да започнат работа в Германия, без да се налага да преминават през предварителна процедура за одобрение", заяви пред ДПА германският министър по въпросите на образованието и научните изследвания Бетина Щарк-Ватцингер.

Много сектори от икономиката на Германия зависят от работници и служители, които са имигранти или са преки потомци на хора, родени в друга страна. Това сочат данни, публикувани от федералната статистическа служа "Дестатис" (Destatis).

Около 25 на сто от заетите на пазара на труда в Германия през 2022 г., които са били на възраст между 15 и 64 години, са били с "имигрантско потекло", по данни на статистическата служба. Тя включва към тази група хората, имигрирали в Германия след 1950 г., и преките им потомци.

Най-висок през 2022 г. е бил делът на работниците с подобен произход в германския сектор на кетъринг услугите (46 на сто) и при заетите във фирми, предлагащи професионално почистване (60 на сто). 

Други сектори от икономиката на Германия, в които делът им е бил сравнително висок, са "Транспорт, логистика и складиране" (38 на сто) и "Строителство" (36 на сто)./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg