EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обиски в TV7 и News7

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обиски в TV7 и News7

mail12:30 | 13.06.2014прегледи 1181 коментарикоментари 0


Около 10.30 тази сутрин е започнала специализирана операция в сградата, в която се помещават телевизиите ТВ-7, Нюз-7, където има и офиси на Корпоративна търговска банка. Това научи репортер на БНР от работещи там. От прокуратурата коментираха лаконично, че текат процесуално-следствени действия и че на този етап информация няма да се дава.

Става дума за действия, свързани с проверката по сигнал на "Протестна мрежа", в частта Цветан Василев. Проверява се всеки, който влиза и излиза от бизнессградата, като, според източниците, се гледа предимно за флашки и дискове, т.е. носители, на които може да бъде изнесена някаква документация. Проверяват се всички, и работещите в телевизиите, и в офисите на Корпоративна търговска банка.

Екипи на полицията и прокуратурата проверяват офиси на Корпоративна търговска банка. Действията са започнали преди няколко часа в сграда на бул. "Цар Борис Трети", съобщи по-късно БТА, позовавайки се на полицейски източници.

По повод множество запитвания от медиите, от пресцентъра на Софийска градска прокуратура съобщиха, че в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества.

„Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии", допълват от пресцентъра на прокуратурата.

Паралелно с това, източници от разследването казаха за "Хоризонт", че публикуваната по-рано днес информация в електронен сайт, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев се разследва за поръчителството на убийството на депутата Делян Пеевски, е вярна. Имало задържани, но Василев не е сред тях. Както стана ясно онзи ден, той в момента се намира в чужбина.

Отговорът на КТБ:

Банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство. Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД!
 

Позицията на телевизиите:

"Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития", се казва в официално съобщение на TV7.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg