EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обемът на отпуснатите кредити в Русия е без промяна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обемът на отпуснатите кредити в Русия е без промяна

mail14:33 | 20.10.2009прегледи 468 коментарикоментари 0


Обемът на кредитите, отпуснати от руските банки, от началото на годината досега е без изменение, заяви вицепремиерът и министър на финансите на Русия Алексей Кудрин, цитиран от РИА Новости.
„Обемът на отпуснатите кредити от началото на година нито се е увеличил, нито е намалял. Това сочат данни, получени към средата на октомври. Приблизително с между 600 и 700 млрд. рубли на месец се актуализират кредитите”, коментира Кудрин.
Алексей Улюкев, първият заместник –председател на Централната банка на Русия, съобщи в понеделник, че кредитният портфейл на банковия сектор в Русия регистрира лек спад в периода септември – октомври.
По данни на руска Централна банка  общият обем на кредитния портфейл на руските баки към 1 септември на 2009 г. е бил в размер от около 20 трлн. рубли.
През август станахме свидетели на малък ръст, през септември – на малко понижение. Сега отново наблюдаваме лек спад, коментира Улюкев, уточнявайки, че ако към края на септември кредитният портфейл на нефинансовия сектор е бил с по- добри показатели в сравнение с началото на годината, то през този месец регистрира – по – лоши.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg