EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОББ и ЕБВР - 4 нови споразумения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОББ и ЕБВР - 4 нови споразумения

mail13:00 | 01.08.2013прегледи 1779 коментарикоментари 0


Четири нови споразумения в подкрепа на българския бизнес и домакинства на обща стойност 27 млн. евро подписаха в началото на тази седмица Обединена българска банка АД (ОББ) и нейният дългогодишен партньор Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).
Две от споразуменията са за проекти за енергийна ефективност на малки и средни предприятия и на домакинства и две – за насърчаване на търговското финансиране.

Споразумението по финансовия инструмент „Енергийна ефективност за конкурентоспособна икономика” е в рамките на „Програмата за енергийна ефективност и зелена икономика“, част от ОП „Конкурентоспособност“. Благодарение на него на предприятията се предоставят инвестиционни кредити за финансиране на одобрени проекти по Програмата. При успешното им завършване, предприятията могат да получат безвъзмездна финансова помощ от Оперативната програма, достигаща до 50% от одобрените разходи по проекта.
От Програмата за енергийна ефективност за дома могат да се възползват физически лица и домакинства, които да финансират проекти за жилищно обновление и ремонти, целящи намаляване на разходите за енергия. Освен атрактивни финансови условия клиентите на банката получават и субсидии в размер до 20% от стойността на енергоспестяващия проект, за който са получили финансиране от страна на ОББ.
Подписването на споразуменията между ОББ и ЕБВР отбеляза и поредния етап от развитието на предлаганите от ОББ услуги, насочени към съчетаване на банкови продукти с възможностите, предоставяни от фондовете на Европейския съюз. Така, със споразуменията по Програмата за насърчаване на търговското финансиране ОББ, в сътрудничество с ЕБВР, ще се стреми да улесни регионалните и международните търговски отношения и засили икономическия растеж.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg