EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама смекчи позиции за бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама смекчи позиции за бюджета

mail11:45 | 19.12.2012прегледи 525 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Барак Обама смекчи исканията си в бюджетния спор, сближавайки позициите си с председателя на Камарата на представителите републиканеца Джон Бейнър, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. В новото предложение на Белия дом, което вчера е било предадено на Бейнър, Обама се отказва от искането за увеличаване на данъците за лица с доходи над 200 000 д. годишно и домакинства с доходи над 250 000 д. годишно. Сега президентът предлага са се повишат данъците при доходи над 400 000 д. годишно и смекчава целите за данъчни приходи през идните 10 години спрямо целта за приходи от 1,6 трлн. долара, за които настояваше преди няколко седмици, припомня БТА.
Обама се отказва и от искането за постоянен орган по кредитирането. Вместо това президентът предлага да се определи нова граница за държавния дълг, която ще бъде в сила две години. По този начин следващото обсъждане на този въпрос няма да съвпадне с изборите през 2014 година. Предложение, което вероятно ще разстрои някои демократи в
Конгреса, предвижда по-малко увеличаване на разходите за живот за хората, включени в програми за социално подпомагане, с отчитане на инфлационния индекс. Тези промени, както и решението на Обама да не настоява за удължаване на някои данъчни облекчения, ще увеличи данъците за средната класа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg