EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама с план за развитие на електрически автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама с план за развитие на електрически автомобили

mail14:42 | 06.08.2009прегледи 565 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Барак Обама обяви снощи план на стойност 2,4 млрд. долара за развитие на електрическите автомобили и отхвърли критиките към своята програма за стимулиране на икономиката, предаде Франс прес.
Обама представи в Уакаруса, щат Индиана, който е особено засегнат от кризата, план, който той твърди, че ще позволи да бъдат създадени десетки хиляди работни места, допълва АФП.
"Прекалено дълго време ние не бяхме способни да инвестираме в този род иновативни работни места, докато страни като Китай и Япония оглавяват надпреварата (в тази област - бел. ред.), заяви Обама.
"Именно поради тази причина обявяването (на този план - бел. ред.) е важно. Това представлява най-голямата инвестиции от този тип в подобна технология в американската история", отбеляза президентът на САЩ.
От 2,4 милиарда долара, заделени за развитието на електрически автомобили, основната част от 1,5 милиарда долара ще бъде за финансиране на усилията за изследвания в областта на батериите и рециклирането, допълва Франс прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg