EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма условия токът да поевтинява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма условия токът да поевтинява

mail15:10 | 04.09.2009прегледи 610 коментарикоментари 0


Към момента няма никакви условия електроенергията да поевтинява, въпреки че сме в условията на икономическа криза, коментира за в. "Монитор" новият изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК) Георги Миков.
На въпрос какви са предпоставките за поскъпване на тока, Миков каза, че е рано да се коментират такива прогнози.
"През юли 2010 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще каже ще има ли поскъпване или не. Дотогава цените ще са такива, каквито са към момента", каза още Миков.
Шефът на НЕК Георги Миков обясни прогнозата си за това, че цената на тока няма да намалява с малката натовареност на мощностите в условия на криза. "Сега централите не са натоварени оптимално, в резултат на което разходите на единица се увеличават и се трупат загуби", каза още Миков. По отношение на износа изпълнителният директор на електрическата компания обясни, че цените, по които тя експортира енергия, са намалели средно с 25 на сто спрямо миналата година. Преди два месеца пък от НЕК съобщиха, че износът е паднал с над 30 на сто в сравнение с шестмесечието на 2008 г. и през юли се движеше в рамките на 700-800 мегавата дневно. Според Миков сега се отчита подобрение в експорта в сравнение с пролетта, но въпреки това ситуацията не е цветуща.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg