EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма условия за намаляване на ДДС в момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма условия за намаляване на ДДС в момента

mail16:54 | 11.01.2010прегледи 644 коментарикоментари 0


В момента категорично няма условия за намаляване на Данъка добавена стойност, коментира пред агенция Фокус председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. Той уточни, че бизнесът определено е на мнение, че е добре да се намалява ДДС, но в момента финансовата стабилност на страната ни, включително приходната част на бюджета, е драматично ниска. Сега е опасно да бъде дестабилизирана макроикономическата рамка.
По думите му - дългосрочно това е мярка, която бизнесът приветства и смята, че е разумна. Във всички случаи ще увеличи потребителското търсене, а от там постъпленията в бюджета.
При такива резки колебания най-разумното е намаляването на ДДС постепенно с 0.5 % и в никакъв случай да не се поемат подобни ангажименти откога и как, преди да се види възстановява ли се икономиката или не.
Плавното и постепенно намаляване на ДДС ще позволи да се дотира приходната част на бюджета и да се настройват плановете на предприемачите.
По-същественото на този етап обаче е не толкова намаляването на Данъка добавена стойност, а ускоряване връщането на данъчни кредити.
И да намалите данъка два пъти, ако увеличите срока за връщането, бизнесът ще бъде потърпевш, посочи той.
По-рано през деня по време на среща с българския премиер израелският министър - председател препоръча намаляването на ДДС да става постепенно и да започне още от тази година, а не изведнъж пред 2011 г.

 


Тагове: бизнес, БСК, ДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg