EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Няма ограничение на газа за потребителите въпреки аварията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма ограничение на газа за потребителите въпреки аварията

mail20:16 | 24.04.2009прегледи 3678 коментарикоментари 0


gasНяма да има ограничения за потребителите на природен газ в България, тъй като общественият доставчик Булгаргаз и националният газов оператор Булгартрансгаз, дъщерни дружества на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД (БЕХ ЕАД), ще използват вътрешните резерви на системата и газохранилището в Чирен, съобщиха от Булгаргаз.
Още сутринта руски медии съобщиха, че подаването на руски природен газ за Балканите тази сутрин около 5.30 часа българско време е временно преустановено поради взрив на магистрален газопровод на територията на Молдова. Малко по-късно беше уточнено, че транзитът на природен газ за Балканите продължава, но е намален с 40%.
Близо 6 часа след възникналата авария на магистрален газопровод в Молдова, по който се извършва снабдяването с природен газ за страните от Балканския регион, от Булгаргаз съобщиха официално за нея.
От българската газова компания посочват, че се очаква намаляване на доставките на природен газ за Румъния, България, Турция, Гърция и Македония. В момента се уточняват ограниченията и вероятният срок за отстраняване на аварията, допълват от Булгаргаз.
Възобновяването на подаването в пълен обем на руски природен газ за Балканския регион може да стане в петък вечерта, когато се очаква да приключат ремонтните работи по взривения газопровод в Молдова, съобщи днес по обяд РИА Новости по информация от министъра на промишлеността на Приднестровието Пьотр Степанов.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg