EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма лобисти за шистов газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма лобисти за шистов газ

mail17:30 | 30.09.2011прегледи 1015 коментарикоментари 1


Не е имало натиск от страна на лобисти под никаква форма в полза на проучването и добива на шистов газ у нас. Това заяви днес в кулоарите на НС министърът на околната среда и водите Нона Караджова пред парламентарния репортера на БГНЕС.
Оценка по реда на закона за биологичното разнообразие, разрешително за водоползване, за отпадъчни води могат да бъдат стартирани едва когато имаме депозиран проект от инвеститор, в случая - от компанията "Шеврон, уточни тя. И призна, че към момента такъв няма. Според нея за много инвестиционни намерения се е говорело, пък после - не се случват. Има противници и привърженици на добива на шистов газ, но аз вярвам на очите си, потвърди министърът. Ако получим такъв проект ще информираме цялото общество, затова не искам да се изказвам прибързано, добави тя. От друга страна такива решения се предлагат на министъра от експертни съвети, в които участват представители на различни институции, учени от БАН, от университети, от неправителствени организации, няма как да бъде скрито от хората, категорична е тя.
В разговора с министър Караджова случайно се намеси и един от най-големите противници на проучването и добива на шистов газ в България депутатът от КБ Георги Божинов. "Удовлетворен съм от последното изявление на министъра, в което тя каза, че едва след като компанията има претенции, ще се наложи да се подготви оценка за въздействието на околната среда, на плана за проучване и за добив на шистов газ", заяви той в присъствието на Нона Караджова. "Гарантирам на всички, че нищо няма да остане скрито-покрито", зарече се министърът.
 


Тагове: шистов газ, лоби
 
Коментари
 
Жоро - 03-10-2011 г. 15:16:55

ми се струва мъного нагласена рабта...след време ,може да се окаже,че шеврон не са давали и 30 милона евро...а, само само са мислели дадат...

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg