EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НСОРБ иска санирането да продължи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НСОРБ иска санирането да продължи

mail09:01 | 28.02.2017прегледи 903 коментарикоментари 0


Всички 2022 договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, сключени през 2016 г., ще бъдат финансирани. Това стана ясно след среща на ръководството между Националното сдружение на общините /НСОРБ/ и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов. В срещата взаха участие и представители на Българската банка за развитие /ББР/.

Кметовете съобщиха за множество случаи на забавяне при анексиране на договорите за целево финансиране. От страна на банката увериха, че се работи по въпроса с анексите. Стана ясно също, че банката има ресурс и при изрядни документи сумите по анексите ще се разплащат своевременно. За останалите 2312 сдружения, които са внесли искания за финансиране до ББР, както и за още 1576 сдружения, които са сформирани допълнително, ще има ресурс при евентуалното увеличаване на бюджета на програмата с решение на Народното събрание.

Представителите на НСОРБ декларираха пред министър Попниколов огромния интерес към програмата и колко е важно тя да бъде продължена. Хората са доволни от резултатите и ръководствата на общините искаме да продължим с обновяването на жилищните сгради, защото се стремим към създаване на по-добри условия за живот в населените места, е категоричното мнение на представителите на УС на НСОРБ. Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради започна първия си етап през 2015 г. Това включваше осигуряване на ресурс за саниране на панелни жилища в страната, предимно с конструктивни проблеми. Следващият етап предвижда саниране на тухлените жилищни сгради, след което Програмата трябва да приключи с обновяване на еднофамилните къщи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg