EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

НС:Новият бюджет до 31-ви юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС:Новият бюджет до 31-ви юли

mail10:15 | 09.06.2023прегледи 771 коментарикоментари 0


Единодушно с 207 гласа депутатите приеха решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, извършване на разходи и предоставяне на трансфери, с вносител Министерският съвет.

До приемане на закон за държавния бюджет, но не по-късно от 31 юли 2023 г., приходите се събират в съответствие с действащите закони, а извършването на разходи, предоставянето на трансфери е в размер, не по-голям от размера им за същия период на предходната година, като се отчитат влезли в сила актове на парламента и на Министерския съвет, които предвиждат допълнителни или намалени бюджетни средства, при спазване на фискалните правила по Закона за публичните финанси.

Депутатите определиха и последователността за извършването на разходите, предоставянето на трансферите от държавния бюджет и залагането на лимити от Министерството на финансите - плащания по обслужване на държавния дълг и вноската на страната ни в ЕС; трансфери за съдебната власт, социалноосигурителните фондове, общините, сметките от ЕС за Националния фонд и за ДФ "Земеделие"; БТА, БНТ, БНР; лимити за плащания на бюджетните организации; др. разходи.

Решението влиза в сила от Деня на обнародването му в "Държавен вестник".

/ЕС/

СПОДЕЛЕТЕ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg