EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НС ратифицира споразумения с МБВР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС ратифицира споразумения с МБВР

mail17:00 | 11.07.2014прегледи 1103 коментарикоментари 0


Народното събрание ратифицира Изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между агенцията "Пътна инфраструктура" и Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР) от 25 октомври 2012 година. Изменението влиза в сила от 4 април.
Целта е удължаване на срока на действие на споразумението до 26 октомври 2014 г. с оглед на по-пълното възползване от българска страна от консултантските услуги на Международната банка за възстановяване и развитие при усвояването на средствата от европейските фондове в областта на пътната инфраструктура. Предвиденото удължаване на срока на споразумението няма да доведе до промяна в неговата стойност, се посочва в доклада на парламентарната комисия по бюджет и финанси.
Депутатите ратифицираха и Споразумението за предоставяне на консултантски услуги за укрепване на конкурентоспособността на селското стопанство и изготвяне на проектостратегии за устойчиво управление в хидромелиоративния сектор и опазване от вредното въздействие на водите между Министерството на земеделието и храните и Международната банка за възстановяване и развитие.
Споразумението цели получаването на подкрепа за разработването на работещ и жизнеспособен хидромелиоративен сектор /напояване, отводняване и защита на земеделските земи от вредното въздействие на водите/ в България.
Парламентът и ратифицира Споразумението за търговия между ЕС и неговите държави членки, от една страна, и Колумбия и Перу, от друга страна, подписано на 26 юни 2012 г. в Брюксел, както и актовете на ХХV конгрес на Всемирния пощенски съюз. Депутатите ратифицираха още протокола за изменение и допълнение на меморандума за разбирателство за изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество "България-Румъния" 2007-2013 година.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160