EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НС отхвърли оставката на Делян Добрев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС отхвърли оставката на Делян Добрев

mail11:42 | 04.10.2017прегледи 9517 коментарикоментари 0


Парламентът отхвърли оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев. Депутатите дебатираха по оставката над 2 часа. Тя беше отхвърлена с 97 гласа „за“, 99- „против“ и 19 „въздържал се“. ГЕРБ гласуваха против оставката, БСП и ДПС бяха „за“, от „Воля“ и „Обединени патриоти“ се въздържаха.

До подаването на оставката му се стигна след обвинения от Елена Йончева от БСП, че на ръководни позиции в община Хасково работят негови роднини и близки. Антон Кутев от БСП коментира, че дебатите по оставката са се превърнали в комедия.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви: „Трябва да разкрием истината, да защитим наш колега, да говорим за парламентаризма“. Той допълни, че БСП са тези, които правят комедия цяла седмица.

Владимир Вълев от ГЕРБ се обърна към Делян Добрев: „Знам какво можете да направите за България и за нашия отбор, не го напускайте“.

Маноил Манев от ГЕРБ допълни, че в спорта никой не си тръгва, когато е хвърлил противника в нокаут, както е направил Делян Добрев. „Далавераджии не влизат в битка, а само истински шампиони и мъже“, заяви той.

Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ посочи: „Предлагам да разстреля

ме Делян Добрев, в унисон с практиката на БСП“.

Явор Божанков от БСП обясни: „Фактите са много ясни. Елена Йончева не е изнесла някакви факти, те са известни от месец март в две медии, които не можем да ги обвиним в симпатии към БСП“. „БСП не е започнала тази дискусия, затова да се придържаме към фактите“, призова той.

Кръстина Таскова от „Воля“ коментира: „Благодарение на чия братовчедка ще бъде затворена врачанската болница, благодарение на чий кум ще бъде затворена старозагорската болница. Това са въпросите, които трябва да обсъждаме, а не човека Делян Добрев“.

Рамадан Аталай се обърна към Делян Добрев с думите: „Изгаряте в политиката, защото вашите лидери ви употребиха. Днес стана ясно, че има сливане между партията и държавата“. „Става въпрос за разпределяне на порции по всички етажи на институциите. С подаването на оставката на Делян Добрев не се решават проблемите“, коментира той.

Председателят на НС Димитър Главчев заяви, че разпределянето на порции не е в ГЕРБ, а на други места.

Политиката никога не е била самоцел за мен, нито пък властта. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев по време на дебатите по своята оставка. „Подавам молба да бъдат прекратени пълномощията ми като народен представител“, каза Добрев и поясни, че го прави заради клеветите по негов адрес от неговите опоненти в последните 10 дни. Той ги определи като "типични ченгеджийски похвати". „Водел съм се от собственото разбиране къде съм най-полезен за обществото. Поглеждайки назад, за тези 10 години има много неща, които съм горд, че съм свършил и мога да споделя с вас. Мои са предложенията за Закона за акциза и данъчните складове“, даде пример той. „Направихме множество промени в Закона за енергетиката, избрахме независим състав на КЕВР, създадохме нов модел за ценообразуване“, допълни Добрев. Той отчете, че са напреднали и в посока на либерализацията на енергийния пазара. Добрев заяви, че е горд, че тези промени са гласувани със 100% подкрепа в пленарна зала. „Горд съм, че по моя инициатива се стартира проучване на дълбоко в Черно море“ ,заяви Добрев. Той отчете, че е подписал първия договор за намаляване на цената на газа. "Получих голяма подкрепа в последните 3 дни и съм изключително благодарен на всички, които ми изпратиха смс-и, създадоха "фейсбук" групи, направиха пресконференции - това е истинската оценка за моята работа и аз се гордея с това, което съм постигнал. Благодаря на всички за тази безпрецедентна подкрепа", каза Добрев. Той се обърна към Елена Йончева: "Вие ще се запомните като мой палач и убиец в политиката. Без съд и присъда, така както вие от Комунистическата партия си знаете". Добрев поясни, че ще си потърси правата в съда.

 

Източник: агенция Фокус

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg