EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НС закрива Комисията по хазарта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС закрива Комисията по хазарта

mail13:12 | 23.07.2020прегледи 467 коментарикоментари 0


Държавната комисия по хазарта се закрива, реши окончателно парламентът с приетите на второ четене промени в Закона за хазарта. Активите, пасивите, архивът, както и другите права и задължения на закритата Държавна комисия по хазарта, преминават към Националната агенция за приходите, предвиждат текстовете.
Данните от регистрите, водени от закритата Държавна комисия по хазарта, се предоставят на Националната агенция за приходите, предвиждат разпоредбите.
Държавната комисия по хазарта следва бъде закрита в срок от три месеца от назначаването на ликвидационна комисия от Министерския съвет, чийто председател упражнява правата на орган по назначаването по смисъла на Закона за държавния служител, съответно на работодател - по смисъла на Кодекса на труда, по отношение на служителите на закритата Държавна комисия по хазарта. Текстовете предвиждат разходите по ликвидацията, включително за възнагражденията и обезщетенията по Закона за държавния служител и по Кодекса на труда, да са за сметка на бюджета на Държавната комисия по хазарта за 2020 г.
Предоставените до влизането в сила на този закон недвижими имоти на Държавната комисия по хазарта също преминават в управление на Националната агенция за приходите. Областните управители отразяват промените в актовете за държавна собственост.
Предвижда се образуваните и неприключени до влизането в сила на този закон пред Държавната комисия по хазарта административни и административнонаказателни производства да се довършват от Националната агенция за приходите, а издадените лицензии да запазват своята валидност до изтичането на срока, за който са издадени. Предвижда се и удължаване на срока на действие на издадените лицензии, за които са образувани производства, до произнасянето на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg