EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НПО наблюдават ОП „Добро управление”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НПО наблюдават ОП „Добро управление”

mail15:00 | 26.08.2014прегледи 2695 коментарикоментари 0


Одобрени са НПО, които да излъчат наблюдател с право на съвещателен глас в Комитета за наблюдение на ОП „Добро управление” 2014-2020 г., съобщи Министерство на финансите.

В определения срок (08.08.2014 г.) в Министерството на финансите са получени девет заявления от юридически лица с нестопанска цел. Осем от кандидатите са в сфера № 5 „Политики за развитие, включително на регионално и местно ниво" и само един кандидат е в сфера № 6 „Прозрачност и откритост на управлението и правораздаването". Не са получени заявления в сфера № 1 „Административно обслужване"; сфера № 2 „Електронно управление"; сфера № 3 „Съдебна система" и сфера № 4 „Управление на човешките ресурси".
Разпределението на кандидатите е както следва:

zoom_sss
Всички кандидати са представили решение за първоначална съдебна регистрация и удостоверение за актуално състояние; декларация по образец за обстоятелствата по чл. 2, т.3 от Механизма, както и списък по образец с описание на стратегии, програми и проекти по чл. 2, т. 2.
Списъкът с описание на стратегии, програми и проекти по чл. 2, т. 2 на Механизма на Гражданско сдружение „Хармония" не е попълнен съгласно изискванията, като не е посочена детайлна информация по отношение на колони „Период на изпълнение", „Бюджет" и „Кратко описание на изпълняваните дейности". Списъкът е датиран, но не е надлежно подписан. Предвид гореописаното, Гражданско сдружение „Хармония" не изпълнява изискванията на чл. 4, ал. 4, т. 2 от Механизма.
Българска Асоциация на агенции за регионално развитие и бизнес центрове не е представила документи, доказващи изпълнението на разработване/изпълнение/мониторинг или оценка на стратегии/програми/проекти или политики в сферата, в която кандидатстват по смисъла на чл. 2, т. 2. Следователно, Българска Асоциация на агенции за регионално развитие и бизнес центрове не изпълнява изискванията на чл. 4, ал. 4, т. 2 от Механизма.
Изискването за „минимум две години опит в разработване/изпълнение/мониторинг или оценка на стратегии/програми/проекти или политики, в някоя от изброените сфери" не се покрива от Национално сдружение на Малкия и среден бизнес, НПО „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие" и Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие".
Национално сдружение на Малкия и среден бизнес доказва участие в изпълнението на два проекта за разработване и оценка на стратегии/програми и политики в областта на политики за развитие с обща продължителност 9 месеца. Сдружението не изпълнява изискванията на чл. 2, т. 2 от Механизма.
НПО „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие" доказва опит в разработване и оценка на стратегии/ програми и политики в областта на политики за развитие с обща продължителност 7 месеца и не изпълнява изискванията на чл. 2, т. 2 от Механизма. Видно от приложените документи, проектът по ОП „Развитие на сектор рибарство" към момента на подаване на заявлението не е в процес на изпълнение.
Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие" доказва участие в изпълнението на два проекта и осем становища по обществени обсъждания на законодателство и стратегически документи (опит в разработване и оценка на стратегии/програми и политики в областта на политики за развитие) с обща продължителност 20 месеца и не изпълнява изискванията на чл. 2, т. 2 от Механизма.
С оглед на гореизложеното, кандидатите Национално сдружение на Малкия и среден бизнес, НПО „Здраве, култура, самочувствие, интегрирано устойчиво развитие" и Сдружение „Екофорум за устойчиво развитие" не са допуснати да излъчат наблюдател с право на съвещателен глас в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Добро управление" 2014-2020 г.
В заключение, следните юридически лица с нестопанска цел са поканени да излъчат наблюдател и негов заместник в сфера № 5 „Политики за развитие, включително на регионално и местно ниво" с право на съвещателен глас в Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Добро управление" 2014-2020 г.:
1. Фондация Ес О Ес Предприемачи;
2. Сдружение Организация за научно практическо развитие на студентите;
3. Фондация „Български център за нестопанско право";
4. Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе".

В срок до 29.08.2014 г. (петък) посочените организации трябва да уведомят писмено директора на дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет" в Министерство на финансите за избора си.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg