EUR 1.9558
USD 1.6855
CHF 1.8258
GBP 2.3163
CNY 2.6212
you tube
mobile version

Нощни влакове от Брюксел през ...до Прага

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощни влакове от Брюксел през ...до Прага

mail16:40 | 14.04.2021прегледи 923 коментарикоментари 0


EUROPEAN Sleeper, новосъздадена компания в Холандия, обяви, че ще въведе международна услуга за нощни влакове от Брюксел през Антверпен, Ротердам, Амстердам, Берлин и Дрезден до Прага през пролетта на 2022 г.

European Sleeper си партнира с чешкия оператор с отворен достъп RegioJet за своята встъпителната услуга, като чешкият оператор е задарен да предоставя по-голямата част от подвижния състав. RegioJet вече е активен в международната нощна експлоатация на влаковете с услуга между Прага и Кошице, в източната част на Словакия, и сезонна лятна услуга между Прага и Риека.

RegioJet ще превози услугата в Германия и Чешката република, а белгийските национални железници (SNCB) ще превозват услугата в Белгия. Оператор все още не е избран да превози услугата в Нидерландия.

Европейският sleeper търси финансиране и ще емитира акции за набиране на капитал, като набирането на средства ще започне през май.

Операторът вече се стреми да създаде допълнителни услуги за и от Белгия и Нидерландия и планира да започне втората си услуга до декември 2022 г. Европейският sleeper в крайна сметка планира да инвестира в собствен подвижен състав и да създаде нови, привлекателни стандарти в нощния влак В изданието на IRJ през май ще се появи характеристика за съживяването на нощните влакове в Европа.

Източник: European Sleeper announces first international night train service | International Railway Journal (railjournal.com)


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg