EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нормализиране на работата на ТЕЦ "Бобов дол"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нормализиране на работата на ТЕЦ "Бобов дол"

mail11:15 | 08.09.2014прегледи 940 коментарикоментари 0


Служебните министри на икономиката и енергетиката - Васил Щонов, и на околната среда и водите - Светлана Жекова, са се срещнали с ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" и с представители на синдикатите, съобщи пресцентърът на МИЕ.
Обсъдена е била създалата се ситуация в ТЕЦ "Бобов дол" и въгледобивните дружества, доставящи въглища на централата - "Открит въгледобив - Перник", "Станянци", "Бели брег" и "Чукурово". Постигнато е съгласие за нормализиране на работата на ТЕЦ "Бобов дол" и на въгледодобивните предприятия в региона, посочват от МИЕ.
Срокът за извършване на пробните изпитания на сероочистващата инсталация за едновременна работа на блокове "1"и "2" се удължава до 17 октомври 2014 г. , съобщават от министерството. През този период, централата може да работи на обща мощност до 330 МВт.
Трети блок е запазен като студен резерв спрямо комплексното разрешително. След 17 октомври 2014 г. ТЕЦ "Бобов дол" се задължава да намали мощността на блокове "1" и "2" до максимум 180 МВт, освен ако няма допълнително разрешение от МОСВ за продължаване на пробните изпитания.
Ръководството на ТЕЦ "Бобов дол" поема ангажимент да организира производствения процес по начин, съответстващ на максимално разрешените мощности до и след 17 октомври и да не допуска кризисна ситуация с доставката на въглища и заетостта на миньорите, се посочва още в съобщението. Добивът на въглища в софийския, пернишкия и бобовдолския регион следва да бъде съобразен с възможностите за оползотворяването му в централата и с наредбата за запасите от зимния период. Представители на синдикатите са потвърдили съгласието си с удължаването на изпитателния срок, посочват от МИЕ.

 


Тагове: мини, Бобов дол
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg