EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нормализира се обстановката около Царево

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нормализира се обстановката около Царево

mail10:10 | 07.09.2023прегледи 546 коментарикоментари 0


Нормализира се обстановката в пострадалия от наводненията район. С помощта на екипите от МВР се извеждат туристите. Тече оценка на най-спешните ремонти на пътни съоръжения, които трябва да се направят. В най-кратки срокове ще бъдат осигурени средства от Агенцията за пътна инфраструктура. Това заяви премиерът Николай Денков след разговор с щаба в Царево.

По информация на МВР до 7.30 часа тази сутрин няма нито един сигнал за бедстващи или нуждаещи се хора. Няма нови жертви. Идентифицираните са четири – двама мъже и две жени.

Социалните работници вече са направили огледи на пострадали имоти в част от засегнатите населени места – в с. Кости, село Лозенец и Царево. Приети са първите заявления за отпускане на еднократна помощ до 1512 лв. Тя ще бъде изплатена до края на месеца. Днес социалните работници продължават с огледите на пострадалите имоти в Ахтопол и Варвара.

На язовирите Хаджи Яне и Потурнашки се извършва контролирано изпускане на вода. Според  служители на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор няма опасност от ново преливане през стените. Издадени предписания да се източат до кота мъртъв обем. Отводняването на засегнати гаражи и мазета по хотелите ще продължи. Днес трябва да започне монтажът на металния мост на пътя Царево – Ахтопол, след като разрушеният бъде демонтиран. Работи се и по възстановяване на моста в Царево.

До обяд се очаква да бъде възстановено и водоподаването в Резово, след подмяна на помпа.

Екипите на Министерството на отбраната помагат с техническа и инженерна експертиза в анализа на щетите върху инфраструктурните обекти. Армията е в готовност да окаже и подкрепа с военнослужещи и високопроходима техника във всеки момент, ако кризисният щаб към общината прецени, че е необходимо.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg