EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Норвежки холдинг придоби българска компания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Норвежки холдинг придоби българска компания

mail18:10 | 21.06.2016прегледи 825 коментарикоментари 0


Една от големите компании в изкупуване и събиране на задължения в Европа - норвежката B2Holding ASА, съобщи за придобиване на едно от водещите дружества в този бизнес в България и Румъния - „Агенция за събиране на вземания" АД (АСВ).

Сключената на 9 юни сделка включва покупката на 100% от акциите на АСВ, вкл и нейните дъщерни дружества - румънското D.C.A., и специализираното в събирането на просрочени дългове на юридически лица Smart Collect. B2Holding купува българската компания чрез холандското си подразделение Ultimo Netherlands BV. Така норвежката компания стъпва на един от най-активните пазари на Балканите - българския и румънския.

С придобиването на АСВ норвежката компания разраства бизнеса си в географски мащаб и си подсигурява платформа за силен растеж на два от най-големите пазари за изкупуване на дългове на Балканския полуостров, уточняват от компанията. България е напълно нов пазар за B2Holding и очакванията са за силен ръст на сделките за придобиване на необслужвани кредити в краткосрочен етап.

Със сделката за АСВ B2Holding вече развива дейност в общо 14 страни, в 12 от които със собствени дружества - Норвегия, Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Полша, Хърватска, Сърбия, Словения, Черна гора, Румъния и България. Норвежката компания има 1 500 служители и е придобила повече от 4 000 000 броя вземания за над 3 милиарда евро.

„Агенция за събиране на вземания" е специализирана в изкупуване на необезпечени задължения на физически лица към банки, финансови институции, доставчици на комунални и телекомуникационни услуги и други. Реализираните от АСВ приходи за 2015 г. са в размер на 5,9 милиона евро, а печалбата ѝ - 1,9 милиона евро. Служителите на „Агенция за събиране на вземания" в България са 140, а в Румъния - 40.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg