EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново хидрографско оборудване за Дунав

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново хидрографско оборудване за Дунав

mail15:02 | 31.05.2023прегледи 764 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) работи по нов проект "Подобряване на навигационната обстановка по река Дунав чрез доставка на хидрографско оборудване". Това съобщи изпълнителният директор на ИАППД Ивелин Занев. 

Така ще бъде надграден друг приключил вече проект за подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по река Дунав. Чрез него беше построен и доставен катамаран за хидрографски проучвания "Дунав 1".

Новият проект се финансира по оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020. Целта му е да се обнови остарялото хидрографско оборудване на "Дунав 1" чрез доставка на многолъчев ехолот и лазерна радарна система "LiDAR". Те ще подпомогнат работата на експертите на ИАППД при сканиране на речното дъно и ще предоставят нагледна 3D-визуализация. 

По този начин ще се извършва още по-добра проучвателна и навременна геодезическа и хидрографна дейност в общия българо-румънски участък на река Дунав. Проектът е на обща стойност над 2 млн. лева, а срокът на изпълнение е до края на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg