EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново поколение локомотиви у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново поколение локомотиви у нас

mail17:15 | 22.07.2022прегледи 1432 коментарикоментари 0


Siemens покани ръководството на Групата Булмаркет в Германия, за да инспектират новите влакове за дружеството. Водещият производител на локомотивни технологии в Европа представи на изпитания първият от серия локомотиви от ново поколение Siemens Smartron, който е бил разработен специално за Булмаркет по програмата им за екологична модернизация на подвижния състав. 

Колективът на Светослав Първанов – Зам.изпълнителен директор на „Булмаркет Груп“, финансовият директор Александър Цвятков и управителят на „Булмаркет Рейл Карго“ проведоха успешно тестовете на иновативната за българския пазар технология. Предстои локомотивът да бъде доставен в България, докато следващият от серията се подготвя за изпитания в рамките на близките две седмици. 

Новите  „Smartron” намаляват разхода на електроенергия с 10 до 20 процента в зависимост от товарите спрямо другите видове локомотиви, обяснява управителят на дружеството. Ще бъдат намалени и ремонтните разходи. Всички локомотиви са снабдени и монтирани с проследяващи GPS устройства за  скорост и местоположение. Те са със системи за 24- часа видеонаблюдение и едни от най-високите степени на безопасност в бранша. 

По този начин Групата Булмаркет продължава активно да осъществява стратегията си за модернизиране на желепътните поделения с най-съвременни технологии, част от дългогодишната им политика за преминаване към изцяло екологични транспортни средства с нулев въглероден отпечатък върху околната среда и максимална степен на технологична безопасност.

 


Тагове: локомотив, Siemens
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg