EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ново летище в Истанбул

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново летище в Истанбул

mail14:40 | 17.04.2018прегледи 2525 коментарикоментари 0


Ново летище в Истанбул ще бъде открито на 29 октомври, когато е националният празник на Турция. Благодарение на него ще се скъси времето на полетите до София – сега те са с продължителност 50 минути, а се очакват да станат 40 минути. Това съобщи пред журналисти Мехмед Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines.

Новото летище ще се превърне в хъб на засиления въздушен трафик и ще замени летище „Ататюрк”, което вече е с изчерпан капацитет. То ще бъде едно от най-големите в света с площ от 80 млн. кв.метра, на летището ще работят около 225 хиляди души и ще може да приема едновременно 114 самолета. От летището ще бъдат извършвани полети в 350 направления. Инвестициите в проекта са в размер на $10,2 млрд. и се очаква през първите 25 години от експлоатацията му да донесе $22,2 млрд. печалба.

По думите на Мехмед Гюркайнак с откриването на новото истанбулско летище трафикът през България ще се засили, което е предимство за страната.

Той коментира, че авиокомпанията популяризира България, като регулярно организира турове за чуждестранни туроператори и им представя дестинации като Банско и Велинград. Последно организираните посещения са били за туристическия бизнес от Япония, Китай, Корея, Алжир и Йордания.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg