EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново изчисление на курса юан/долар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново изчисление на курса юан/долар

mail14:32 | 12.08.2015прегледи 1737 коментарикоментари 0


Народна банка на Китай променя метода на изчисляване на обменния курс на юана към долара.

Централната банка не уточни какви промени са били направени. "Сегашната ситуация на международния финансов пазар е изключително трудна. Икономическото възстановяване на САЩ се очаква да промени паричната политика на Федералния резерв, което ще доведе до засилване на долара и отслабване на еврото и японската йена. Тези фактори намаляват стабилността на финансовите потоци и водят до появата на нови рискове", се казва в изявление на Народната банка на Китай.

Като се има предвид положителното салдо на външната търговия в Китай и силните позиции на юана спрямо валутите на други страни, беше взето решение за въвеждане на "метод за оптимизация" при изчисляването на курса, се казва още в съобщението на банката.

Националната валута започна да се засилва от юни 2010 г., след като Централната банка обяви намерението си да ускори реформата при изчисляването на валутния курс. Пекин започна тези реформи през юли 2005 г., премахвайки твърдия валутен курс на юана към долара. Оттогава китайските власти редовно говорят за укрепване на националната валута. На 1 юли тази година един долар се разменяше за 6,191 юана. През последните 10 години китайската валута се укрепи спрямо американската с 25 на сто./ТАСС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157