EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ново дружество за ремонт на локомотиви

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново дружество за ремонт на локомотиви

mail14:30 | 03.04.2014прегледи 1163 коментарикоментари 0


Възможността за създаване на дружество за извършване на ремонтните дейности на локомотивите, собственост на Холдинг БДЖ ЕАД, беше обсъждана на Обществения съвет в сектор „Железопътен транспорт” към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Предприятието ще бъде реализирано с участието на БДЖ – Пътнически превози, БДЖ – Товарни превози и при необходимост частни фирми, които разполагат със специализирано оборудване за извършване на такъв вид дейност. Заместник-министър Петър Киров подчерта, че чрез създаването на такова дружество, ще се повиши безопасността на железопътните превози, което е основен приоритет за МТИТС.
Първоначално дружеството ще извършва само основните ремонти по локомотивите, а след това ще поеме малките и средни ремонти, както и ежедневната техническа поддръжка. Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, Християн Кръстев обясни, че целта е след време новосъздаденото дружество да извършва ремонти и на частни локомотиви, собственост на български фирми и на компании от региона.
Идеята за реализация на такъв вид предприятие срещна подкрепата на представителите на синдикалните, браншовите и неправителствените организации.
Обсъдени бяха и предложения за промени в Наредбата за проектиране и строителство на железопътни линии, железопътни гари, железопътни прелези и други елементи на железопътната инфраструктура.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg