EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ново движение подкрепя шистовия газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново движение подкрепя шистовия газ

mail15:00 | 14.02.2012прегледи 616 коментарикоментари 0


За незабавна отмяна на решението на 41-то Народно събрание за мораториум върху проучванията и добива на шистов газ се обяви ново Движение за енергийна независимост. Учредителите му обявиха целите и задачите на движението на пресконференция в пресклуба на БТА.
В движението се обединяват Иван Сотиров, Христо Казанджиев, Евгени Михайлов, Александър Алексиев, Красимир Момчев, Димитър Иванов, Васил Филипов, Иван Хиновски и други. Основната цел на движението ще бъде да оказва натиск върху правителството и държавата за водене на политика на енергийна независимост. Основна част от нея според участниците в движението е извършването на проучвания за запасите на страната ни както от конвенционален газ, така и от шистов.
Според Иван Сотиров и Христо Казанджиев протестите на хиляди младежи срещу шистовия газ са били дирижирани от хора, подвластни на чужди интереси. Проучване на залежите на шистов газ би дало на България аргумент при водене на преговорите с Русия за цената на доставяния газ, коментира Иван Сотиров. Сред целите на движението за енергийна независимост са прекратяване на всички дейности по проекта АЕЦ "Белене", защото той ще доведе до руски монопол, изграждане на газови връзки със съседните страни за диверсифициране на газовите доставки, удължаване на живота на реакторите "5" и "6" на АЕЦ "Козлодуй".
 


Тагове: шистов газ, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054