EUR 1.9558
USD 1.7985
CHF 2.0523
GBP 2.2730
CNY 2.5176
you tube
mobile version

Ново бижу във флота на Air France + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново бижу във флота на Air France + видео

mail10:09 | 05.10.2021прегледи 2680 коментарикоментари 0


Air France достави първия си Airbus A220-300, най-новото бижу на компанията във флота на своята мрежа на къси и средни разстояния. След въвеждането на Airbus A350 в мрежата си за дълги разстояния, компанията продължава обновяването на своя флот и до 2025 г. ще замени постепенно своите Airbus A318 и A319, както и няколко Airbus A320. 

„Този ​​нов самолет, с несравнима енергийна ефективност, представлява основен актив за Air France. Към днешна дата обновяването на флота е основният източник за намаляване на емисиите на CO2 и затова ще продължим да инвестираме в самолети от последно поколение. Ще използваме всички възможности, като устойчиви горива или екологично пилотиране, за да дадем своя принос в насърчаването на неутрално въглеродна индустрия за въздушен транспорт и позиционирането ни като водещи в по-устойчива авиация “, заяви Бенджамин Смит, Главен изпълнителен директор на Air France-KLM.

Икономически и екологично ефективен самолет

Най-иновативният и ефективен самолет е идеално пригоден за къси и средни разстояния. Той осигурява намаляване на разходите на седалка с 10% в сравнение с Airbus A318 и A319 и се откроява с енергийната си ефективност, консумирайки 20% по -малко гориво от самолета, който заменя, а емисиите му CO2 се намаляват с 20%. Нивото на шум е редуцирано с 34%. Тези характеристики ще играят решаваща роля за намаляване на екологичния отпечатък на Air France и постигане на целите за устойчиво развитие. До 2030 г. авиокомпанията ще намали общите си емисии на CO2 на пътник/км с 50% в сравнение с 2005 г. или с 15% в абсолютно изражение. Авиокомпанията също така се ангажира да работи с всички заинтересовани страни и публичните власти за постигане на климатичната цел за нулеви нетни емисии на CO2 до 2050 г.

Най-високото ниво на комфорт по време на полет

Air France Airbus A220-300 има 148 места, в конфигурация 3-2 места (5 места в ширина), като 80% от седалките са до прозореца или пътеката. На разположение на пътниците са два салона -  „Бизнес“ и „Икономика“, както и достъп до Wi-Fi през целия полет. Седалката е най -широката до момента  - 48 см, с наклон до 118 градуса и регулируема облегалка за глава. Кожената тапицерия и ергономична възглавница осигуряват допълнителен комфорт за всички пътници. Широка маса, поставка за чаши, джоб за съхранение на списания и книги, отделни USB A и C портове и поставка за таблет или смартфон, интегрирани в облегалката, допълват пакета от удобства. 

Новата кабина е най-просторната и най-ярката в своята категория. Тя е декорирана в характерните цветове на Air France - нюанси на синьо, силно присъствие на бяло, осигуряващо светлина и контраст и нотка на червено, символизираща превъзходството на авиокомпанията. В допълнение, големите панорамни прозорци осигуряват естествена светлина по време на цялото пътуване. Специално адаптирани настройки за динамично осветление са в синхрон различните етапи на полета от излитането до кацането, а широчината на централната пътека позволява на клиентите да се движат спокойно.

Както в целия флот на Air France, въздухът в кабината на Airbus A220-300 се обновява на всеки 3 минути благодарение на филтърна система за рециклиране на въздух тип HEPA, която елиминира 99,9% от частиците и вирусите.

 


Тагове: Air France, Airbus A220-300
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3019