EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новият шеф на АПИ е човек с ноу-хау

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият шеф на АПИ е човек с ноу-хау

mail17:30 | 25.02.2011прегледи 1446 коментарикоментари 1


Най-силната страна от моя принос ще бъде управлението, каза новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Сергей Михалев, който днес пое агенцията, след като снощи предишният й председател подаде оставка. Министър Плевнелиев определи оттеглянето като „планирано”. Михалев отбеляза още, че АПИ трябва да стане модерна структура, а той самият е човек, който идва с ноу-хау, но му е нужно „кредит от време” .
70 % от добрата сделка е комуникацията, а новият шеф на Пътната агенция е завършил такъв факултет, коментира Плевнелиев, като призна, че е нямало конкурс за неговото назначение, тъй като в сферата на пътните проекти има четири изгубени години и повече време за бавене няма. Той допълни, че от ноември до сега е имал разговори със стотици мениджъри, защото е търсил мениджър и така е стигнал до решението Сергей Михалев да бъде назначен на този пост.
Експредседателят на АПИ Божидар Йотов отбеляза, че напуска поста, защото има различно виждане за развитието на сектора с министър Плевнелиев. "Смятам, че тук, в тази агенция трябва да се случва всичко, което става в областта на пътната инфраструктура. Не мога да се съглася с решението за нова компания, защото това ще доведе до конкуренция. /б.р. Става дума за Държавната компания за стратегически инфраструктурни, която ще има за основна задача изграждането на магистралите „Струма”, „Хемус”, „Черно море”/. Моето становище за развитие на пътния сектор е по-различно от това на министър Плевнелиев и в това няма нищо лошо.", допълни още Йотов.
Плевнелиев отбеляза, че съзнателно е търсено решение – шеф мениджър и човек, който може да усвоява еврофондовете. Според него АПИ трябва да ускори още усвояването на средствата от ОП „Регионално развитие”, да работи с електронни системи, да се създаде система за дългосрочна мотивация на кадрите й.
 


 
Коментари
 
rado - 25-02-2011 г. 20:50:54

Абе този Михалев, вчера си продал частната фирма!!!Хубаво е човек да погледне в търговския регистър и да види какъв ГОЛЯМ мениджър е бил!:(((((((( И като му видиш финансовите отчети, Леле дали е имал и персонал и за една сергия!! Иначе екип ще прави:((

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg