EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новият стимулиращ план на САЩ без подкрепа от икономисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият стимулиращ план на САЩ без подкрепа от икономисти

mail18:28 | 10.07.2009прегледи 480 коментарикоментари 0


Голяма част от икономистите в САЩ са на мнение, че икономиката на страната не се нуждае от нови стимули въпреки очакванията закриването на работни места да се превърне в трайна тенденция, съобщава в интернет изданието си WSJ
Едва осем от общо 51 икономисти, включени в прогнозно изследване на изданието, са на мнение, че са необходими още стимули, като предлагат допълни разходи от средно около 600 милиарда долара след приетия през февруари план за 787 милиарда долара за три години. Икономистите прогнозират средно равнище на безработицата до края на юни 2010 година от най-малко 10 процента и спад до 9,5 процента до декември същата година.
Мнозинството от икономистите, изглежда, възприемат изчаквателен подход, тъй като според тях току-що приключилото второто тримесечие ще бъде последното със свиване на брутния вътрешен продукт (БВП). За първата половина на 2010 година те прогнозират растеж средно от над 2 процента на годишна основа с отчитане на сезонните фактори, а средната им оценка сочи край на рецесията идния месец.
Някои икономисти изтъкват други аргументи против стимулирането. Над една трета от участниците в анкетата са посочили, че правителственият пакет ще окаже само слабо въздействие върху икономиката, а 6 процента са на мнение, че стимулиращият план е ощетил икономиката, отбелязва изданието.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4214