EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Новият понтон вече е в Русе + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият понтон вече е в Русе + видео

mail09:07 | 23.09.2021прегледи 1420 коментарикоментари 0


Новият понтон, който ще бъде част от драгажното оборудване на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ пристигна в Русе. Съоръжението беше построено в корабостроителница „АТГ Гюргево“ в Румъния. Понтонът е с дължина 34.5 метра, широк е 11.4 метра и е предназначен за натоварване на драгажни маси от драга на два шалана, посредством плаващ тръбопровод. Стойността му е 2 345 000 лева.


Доставката е част от изпълнението на проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав“ който се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014–2020 г. и със средства от националния бюджет.  С него Агенцията ще може да изпълнява по-добре една от своите основни задачи, а именно – поддържане на корабоплавателния път в българския участък на реката.
В рамките на проекта се доставят още драга, шалан, маневрен кораб и тръби за пренос на наноси.
До края на годината предстои доставка на маневрен кораб и шалан, които в момента се строят в корабостроителницата в Гюргево.

Източник: ИАППД


Тагове: Русе, понтон, ИАППД
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg