EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новият ЗИЛ на Путин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият ЗИЛ на Путин

mail08:20 | 08.08.2013прегледи 2186 коментарикоментари 0


Владимир Путин иска да се вози в нов автомобил. Още в края на миналата година руският държавен глава оповести, че има желание да пътува със ЗИЛ, за да може да развява гордо руския флаг. Само че „големият лайнер“ Made in Russia не отговори на очакванията на президента – както съобщи вестникът Moscow Times. Путин заръча на инженерите да направят подобрения, защото не хареса дизайна. ЗИЛ-4112 Р е доста остарял технически и без проблеми консумира до 65 л бензин на 100 километра. А визията му, определяна като „класическа“, е по-скоро антична...

Руският сайт cardesign.ru наскоро проведе конкурс съвместно с руския автомобилостроител и собственик на тим в F1 Marussia. Съревнованието беше наречено Car for president и за него в рамките само на 3 седмици професионални и непрофесионални дизайнери направиха над 120 проекта, които бяха оценени от специално жури. За победители бяха избрани Ярослав Яковлев (Русия) и Бернд Веел (Холандия).

Двамата предоставят изображения на нова версия на ЗИЛ. Според тях марката има богата история, но има нужда от сериозно освежаване. Макар че дизайнерите живеят на 2400 км един от друг, те обменят идеи и скици по Skype и Dropbox, докато правят своята разработка. За нея творците правят около 50 варианта на страничната визия, докато накрая стигат до финалната концепция. В нея те са черпили вдъхновение от руската архитектура, за да създадат ръбестия, но подчертано индивидуалистичен силует на ЗИЛ President.

За около седмица дизайнерите създават триизмерно изображение на машината на държавния глава. Допълнително двамата се захващат да правят скици на SUV и ван, които „биха пасвали идеално на семейството на Путин“.

Но да се върнем на президентския ЗИЛ: неговият преден капак е изключително дълъг и благодарение на него машината се различава от други луксозни автомобили. Впечатление правят и почти вертикалната А-колона и ниският таван – с които дизайнерите „цитират“ архитектурата на руските крепости от Средновековието. Дали обаче това ще се хареса на Путин? Ще разберем към края на годината, когато държавният глава разгледа по-обстойно предложенията./Агенция Speed-Press

 


Тагове: ЗИЛ, Путин
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg