EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Новият Airbus A220 на Air France по-екологичен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият Airbus A220 на Air France по-екологичен

mail16:45 | 05.08.2021прегледи 881 коментарикоментари 0


Като част от стратегията за обновяване на флота в края на месец септември 2021г. авиокомпанията ще достави първия от 60-те Airbus A220-300. Те ще заменят Airbus A318 и A319 в полетите на къси и средни разстояния.

По-леките материали, от които е изработен новият Airbus А220, позволяват използването на 20% по-малко гориво и намаляват с 34 % шумовия отпечатък в сравнение с предишното поколение самолети. Той ще изиграе решаваща роля за постигане на целите на Air France за устойчиво развитие, включително 50% намаление на емисиите на CO2 в абсолютно изражение във вътрешната мрежа от летище Орли - Париж и по междурегионалните маршрути до 2024 г., и 50% намаляване на емисиите на CO2 на пътник/км до 2030 г.

Първият Airbus A220, проектиран за Air France, наскоро напусна цеха за боядисване на Airbus. На корпуса на самолета са изрисувани цветовете на Air France и историческият символ на авиокомпанията, въплъщаващ богатата му история - крилатия морски кон.

Airbus A220 на Air France ще може да посрещне 148 пътници в конфигурация на кабината 3-2. Всяка седалка ще бъде оборудвана с USB портове тип А и тип С и всички пътници ще се радват на Wi-Fi достъп от личните си устройства.

Безопасността на полетите е от ключово значение при подготовката за първия полет на A220.

Преди да започне да превозва клиенти на Air France, самолетът ще премине серия от наземни и полетни тестове. При пристигането си, той ще се използва повече от месец за обучение на летателните екипажи на авиокомпанията, някои от които са започнали така наречения процес за „оценка на типа“ още миналото лято.

Както при всеки нов тип самолет, влизащ във флота, компанията е създала две основни групи – от пилоти и от кабинен екипаж, които да се запознаят с него. След това те обучават своите колеги.

Миналия септември осем пилоти-инструктори преминаха 8-седмичен курс в учебния център на Airbus в Монреал. В момента те обучават своите колеги. В курса се използва полетен симулатор от типа FFS, разположен в централата на Air France в Париж. След пристигането на самолета от ново поколение, обучителната програма ще бъде допълнена с полети в реални условия.

Същата програма се използва и за кабинните екипажи, като през 2020 г. 14 стюардеси са преминали обучение в Цюрих. Те ще отговарят за предаването на знанията на останалите стюарди и стюардеси, като програмата ще завърши с практическо летателно обучение веднага щом A220 влезе в експлоатация. 

За обслужването на 60-те самолета от типа, които ще бъдат постепенно доставени на авиокомпанията, ще бъдат обучени близо 700 пилота и 2500 члена на кабинен екипаж. Целият оперативен персонал  от  авиоинженери и обслужващи звена по летищата също се подготвят за работа със самолета от последно поколение.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg