EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Новите подводници са икономически спорни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новите подводници са икономически спорни

mail10:30 | 14.06.2010прегледи 1646 коментарикоментари 0


Осигуряването на нови подводници е нецелесъобразно както икономически, така и политически, заяви във Варна военният министър Аню Ангелов, цитиран от в. Позвънете. Според него Военноморските сили (ВМС) нямали нужда от такива плавателни съдове и предвид затвореността на Черноморския басейн. Към момента военният ни флот разполага само с една подводница, която не плава. Преди две години ВМС се разделиха с подводницата „Надежда”, която бе бракувана и предоставена на общината за превръщането й в музей.
По-добре е да обърнем поглед към други типове кораби, посочи министърът на отбраната. По думите му обаче едва след 2014 г. - 2015 г. ще може да се помисли за реализацията на корабостроителната програма на бойния ни флот, чиято основна цел е осигуряването на четири корвети за родните Военноморски сили. Работата в тази насока стартира съвместно с Франция, но поради липса на средства проектът бе замразен. На този етап можем да очакваме единствено доставката на трите хеликоптера, чиято стойност е платена на 60%. Министерството ще направи всичко възможно да изплати остатъка от сумата, стана ясно от думите на Ангелов.
Той похвали работата на варненския кораборемонтен завод „Терем - Флотски арсенал”. Заводът работи много добре, но може още повече, затова  и сменихме ръководството, заяви министърът. Той бе категоричен, че варненският „Терем” стои най-добре в страната.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903