EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новите отсечки на метрото -75% готови

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новите отсечки на метрото -75% готови

mail09:35 | 05.05.2014прегледи 2024 коментарикоментари 0


Новите отсечки на метрото са готови на 75 процента. Това каза за bTV изпълнителният директор на столичния метрополитен  Стоян Братоев. До летище "София" ще може да се пътува от началото на следващата 2015 година. Там в момента вече се работи по строителството на метростанцията. След пускането на отсечката, която е продължение на първия метродиаметър, се очакват около 60 хиляди пътници дневно.

Строителството на метрото по трасето от бул. „Цариградско шосе”, през кв. „Дружба” в края на годината трябва да достигне около 95 % и в началото на следващата година да почнат постепенно единичните изпитания и комплексните изпитания, за да може през април 2015 г. участъкът да бъде готов за експлоатация, както е по договорите и графиците за строителство, каза през януари т.г. инж. Братоев. Трасето е дълго 5 километра и по него ще бъдат изградени 4 метростанции. През лятото ще започнат архитектурата и монтажът на оборудването и на системите за управление и функциониране там.

Строежът от "Младост" до бизнес парка също е в напреднала фаза.„Юни месец трябва да се приключи с основните конструкции и да започнат довършителните работи и монтаж на оборудване. Юни, юли до октомври приключваме. Едновременно с това се поправя булевардът върху метрото”, посочи Стоян Братоев.

 


Тагове: метро, отсечки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg