EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Новите министри обявени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новите министри обявени

mail06:25 | 11.09.2018прегледи 860 коментарикоментари 0


Трите министерски оставки, подадени заради катастрофата край Своге ще бъдат внесени за обсъждане в Народното събрание в четвъртък и ще бъдат подкрепени, съобщи днес премиерът и лидер на ГЕРБ - Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет с участието на "Обединени патриоти". Той обяви и кандидатурите за овакантените постове

"В четвъртък ще внесем в парламента трите оставки. Радвам се, че колегите дават добри оценки за свършеното от тримата министри", каза Борисов.

Премиерът представи и кандидатурите за постовете на министри на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта.

Александър Манолeв, който в момента е заместник-министър в Министерството на икономиката, ще оглави Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще заеме мястото на Ивайло Московоски.

Главният секретар на МВР Младен Маринов ще заеме поста министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев.

Петя Аврамова поема Министерство на регионалното развитие и благоустройството след Николай Нанков. Аврамова е втори мандат народен представител от Врачанския район. Преди това е била заместник-кмет на община Враца по строителството. По професия е строителен инженер. Работата й като депутат се свързва с настоятелната й дейност за ремонт на важни пътища в региона, сред който главният Е 79 между Ботевград и Мездра, обходният път на Враца и отсечката за пещерата „Леденика“./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg