EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новите интернет домейни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новите интернет домейни

mail09:10 | 29.09.2011прегледи 519 коментарикоментари 0


На 7 ноември в Гранд Хотел София ще се проведе Форум, посветен на новите Интернет домейни, организиран от сдружение УНИНЕТ и РегистърБГ. Ще присъстват представители на организацията, отговаряща за управлението и разпределението на домейни и IP адреси в света – ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), водещи чуждестранни и български компании в областта на Интернет домейните.
„Домейн форум“ е първото събитие в България, свързано с програмата за нови домейни. Очакват се посетители от местни домейн регистратори, доставчици на Интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост, Интернет потребители и представители на академичната общност.
По време на форума ще се обсъждат основно програмата на ICANN за нови домейни от различни гледни точки, възможностите за българско участие в нея, защитата на интелектуалната собственост и практиката на арбитражната комисия за домейните .bg. Ще се представят успешни примери за домейни на кирилица и примери за кандидатури за нови домейни, ще се проведат дискусии около технологиите IPv6 и DNSSEC, и ще бъдат обсъдени новите проблеми пред регистраторите на домейни в областта на киберсигурността.
Участието във форума е безплатно, срещу предварителна регистрация на официалния сайт на събитието: http://www.domainforum.bg. Местата са ограничени.

Повече за организаторите
УНИНЕТ е сдружение с нестопанска цел, което от 2007 г. работи за въвеждане на Интернет домейни от първо ниво на кирилица.
Регистър.БГ е организацията, на която е делегирано управлението на домейн областта от първо ниво с национален код .bg.
 


Тагове: домейни, форум
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg