EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нови функционалности към системата по хазарт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови функционалности към системата по хазарт

mail15:30 | 28.04.2015прегледи 938 коментарикоментари 0


„Информационно обслужване“ АД ще надгражда информационна система на Държавната комисия по хазарта с нови функционалности, модули и услуги, с цел по-ефективна събираемост на такси и други публични вземания. Дружеството е определено за изпълнител на проект, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“. В резултат на модернизирането на информационната система, ще бъде повишена бързината и качеството на предлаганите от Комисията електронни административни услуги.

Като доказан професионалист в информационните технологии, екипът на „Информационно обслужване“ стартира работа по проекта още в края на месец април, веднага след подписване на договор между Комисията и Дружеството.

Дейностите са по проект „Надграждане на информационно-комуникационната среда на Държавната комисия по хазарта чрез доусъвършенстване на Интегрираната информационна система на ведомството, разработена по ОПАК, с нови модули за контрол на дейността и приходите” по приоритетна ос III „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление”, подприоритет 3.1. „Подобряване на обслужването за гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление“.

Той се осъществява с финансовата помощ на Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е на стойност един милион лева.
С внедряването и въвеждането в експлоатация на информационна система ще се повиши имиджа на Държавната комисия по хазарта като една модерна и отворена към гражданите и бизнеса онлайн администрация.

Припомняме, че през месец ноември 2014 г. „Информационно обслужване“ АД участва в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „ Извършване на аналитични дейности по административните процеси и предлаганите административни услуги от Държавната комисия по хазарта и разработка на вътрешни правила за унифициране на административните процеси. Надграждане на информационно административната инфраструктура с нови оптимизационно – функционални модули и интегрирането им в общата информационна среда и усъвършенстване на интегрираната информационна система на ДКХ с нови функционалности и модули за контрол на дейността и приходите“ в изпълнение на договор № А13-31-6/02.06.2014 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет”.
С решение № 28 от 25.03.2015г. на комисията назначена за провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка, „Информационно обслужване“ АД е определено за изпълнител на проекта./МТИТС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4112