EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови фирми в Индустриално-логистичния парк в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови фирми в Индустриално-логистичния парк в Бургас

mail15:00 | 02.02.2015прегледи 1772 коментарикоментари 0


Шестте фирми, които вече са започнали изграждането на своите производствени бази в Индустриално-логистичния парк в Бургас, планират инвестиции, чийто общ размер надхвърля 10 млн.евро. Очаква се да разкрият над 350 работни места, съобщава МИЕ.
Индустриално-логистичният парк е разположен в Северната промишлена зона на града. Той е директно свързан с пристанището чрез железопътната линия, а пътен възел "Запад" ще го свърже пряко и с автомагистрала "Тракия". Индустриалният парк разполага с терени с размери от 2 до 30 декара, като общата площ на зоната е 238 декара. Към момента е завършен първият етап по изграждане на вътрешната инфраструктура. До края на тази година е предвидено приключването и на втория етап, който включва проектиране и изграждане на оптически и електрически инсталации, както и вътрешната улична мрежа.
Към момента са сключени 6 договора за продажба на имоти с обща площ от около 30 декара. Водят се преговори за допълнителна площ 40 дка с няколко международни компании. Една от фирмите е от Пакистан. Нейни представители смятат, че Бургас може да се превърне в свързващо звено между Източен Китай, Пакистан и ЕС. Белгийска фирма също проявява интерес. Разговорите с нея са в начален етап.
Според изпълнителния директор на Индустриално-логистичния парк Аристид Каравидов, за да се постигне пълна реализация на индустриалната зона, е необходимо в нея да бъдат привлечени около 50 фирми. Решението за изграждането на новата индустриална зона бе взето през септември 2010 година, когато между община Бургас и "Национална компания индустриални зони"
ЕАД се подписа меморандум за сътрудничество.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg