EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови факти за месото и месните продукти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови факти за месото и месните продукти

mail09:02 | 10.11.2020прегледи 459 коментарикоментари 0


Изложенията срещат по неповторим начин производители на стоки, продукти и услуги с потребителите. Изложенията дават чудесната възможност не само да се докоснем до новостите в сектор, който ни интересува, но и да научим нещо ново, нещо допълнително и да обогатим културата си на потребители.

Асоциацията на месопреработвателите в България издаде специална брошура за „Месомания 2020“, с която дава ново знание на потребителите за месото и месните продукти. Научни факти, проверена информация и систематизирани данни подсказват как да различаваме качествените месни продукти и да се храним балансирано и здравословно.

Преработените месни продукти са традиционни, вкусни и удобни за консумация храни. Освен това са отличен източник на хранителни вещества, които балансират хранителния режим с полезни и често редки съставки, подходящи за всички, включително и за хора със специфични нужди. Това е така, защото тези храни предлагат необичайно разнообразие от минерали и витамини, които не са налични в същото количество или качество в други продукти. Те са напълно съвместими със здравословните средиземноморски или нисковъглехидратни диети, които се отразяват благотворно на хората с метаболитни проблеми, които са често срещани в западните общества.

Какво потребителят да гледа върху етикета и как да разбира данните и обозначенията върху него също е част от информацията в брошурата. Така всеки купувач може да се ориентира в магазина и да избере добър и полезен за него продукт. „Не се плашете от „Е“-та, а прочетете какво означават тези добавки и в какви количества са разрешени за влагане в месните продукти от Европейския съюз“, препоръчват от Асоциацията на месопреработвателите в България. В брошурата е включена информация и за ползите от преработката на месо, както и за опаковъчните газове (различни от въздух), които се въвеждат в опаковката преди, по време или след поставяне на месните продукти в нея. Те запазват вкусовите качества и трайността на продукта, но дали са безвредни за човешкия организъм?

Любопитните могат да прочетат за „Положителната роля на преработените месни продукти в балансираната диета“ в книгата на CLITRAVI (Европейската асоциация на месопреработвателите), която е преведена и издадена от АМБ специално за „Месомания 2020“, с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд  „Земеделие“. Опитайте най-добрите продукти на българските производители до 7-ми ноември в Интер експо Център в София.  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg