EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови такси от Институт по метрология

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови такси от Институт по метрология

mail13:00 | 19.04.2013прегледи 718 коментарикоментари 0


Правителството одобри нова Тарифа за таксите, които се събират от Българския институт по метрология. Размерът на таксите е приведен в съответствие с Методиката за определяне на разходоориентиран размер на таксите.

В новата тарифа се отменят таксите за изпитване на група средства за измерване, а при средствата за измерване с медицински функции – таксите за изпитване и първоначална проверка. Допълва се правното регулиране на метрологичния контрол за средствата за измерване, предназначени за отчитане задълженията на лицата по Закона за данък добавена стойност (ЗДДС). Това се отнася за продажбите на течни горива чрез средства за измерване на разход, а също и за нивомерни измервателни системи, алкохоломери и ареометри за алкохол с цифрова индикация, разходомери и измервателни системи за компресиран природен газ (метан). Всички тези дейности вече изискват таксуване на услугата поради регламентирането на тези средства за измерване в други нормативни актове, препращащи към законодателството в измерванията.
Възложените нови функции на БИМ по Закона за чистотата на атмосферния въздух и подзаконовите актове по прилагането му според изискванията на евродиректива 2009/126/ЕО относно контрола на системите за улавяне на бензинови пари при зареждане на моторни превозни средства на бензиностанциите наложиха разработването на нова глава в тарифата. Вече са включени такси за проверка на системи с неавтоматично и автоматично следене, както и такси за оправомощаване на лица, които проверяват ефективността на улавянето на бензиновите пари при експлоатация на системите в съответствие с евростандартите.
Промените в Закона за хазарта наложиха актуализиране на заложените в досегашната тарифа такси за изпитвания и проверки на игралното оборудване и на софтуера на комуникационното оборудване за хазартни игри от разстояние./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg