EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нови разрешения за строеж на жп линии, пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови разрешения за строеж на жп линии, пътища

mail09:10 | 15.04.2020прегледи 10701 коментарикоментари 0


Шест нови разрешения за строеж са издадени от министъра на регионалното развитие и благоустройството от 13 март т.г. досега. От началото на годината общият брой на издадените разрешения за строеж е 22. За същия период на миналата година те са били 25.

Две от издадените сега разрешения са за подобекти от проекта за удвояване и електрификация на участък от железопътната линия Карнобат – Синдел на територията на община Аврен и за рехабилитация на две отсечки от третокласния път Провадия – Дъскотна – Айтос с обща дължина 33,4 км. Другите разрешения за строеж са за изграждане на офисни помещения и учебна зала в сградата за управление, персонал и учебно-тренировъчен център на площадката на АЕЦ „Козлодуй“, за подмяна на високоволтови разединители на площадката на централата, реконструкция и модернизация на рибарско пристанище „Мичурин“ в Царево и за строеж и за укрепване на свлачище на първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник.

Очаква се да бъде допълнена от възложителите проектната документация за още 6 обекта, след което инвестиционните проекти ще бъдат одобрени и ще бъдат издадени разрешения за строеж и за тях. Те са за изграждане на постоянна жп линия и съоръжение за пресичането ѝ, както и за временна жп линия във връзка с модернизацията на пътя Калотина – Софийски околовръстен път. Предстои издаване на разрешение за строеж също за два участъка с обща дължина близо 13 км от проекта за модернизация на пътя Калотина – СОП, участък с дължина 0,5 км от лот 3.1 на АМ „Струма“, модернизация на жп участъка Елин Пелин – Ихтиман, нови гарови здания, спирки и сгради, присъединителни проводи и пътни връзки към тях в Столична община и в землището на Сливница, станция за очистване на газопровода и кранов възел от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Презаверено е разрешението за строеж за основен ремонт на близо 8 км от второкласния път Костинброд – Берковица – Монтана.

През периода на извънредно положение със заповеди на заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството е разрешено изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива за модернизация на жп линията София – Перник – Радомир, изменение на плановете за застрояване на поземлени имоти в община Елин Пелин във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на жп линията София – Пловдив и изработване на проект за изменение на подробен устройствен план – парцеларен план за реконструкцията на съществуващи инженерни мрежи при модернизацията на близо 31,5-километров участък от първокласния път Калотина – Софийски околовръстен път.

С експлоатационни дружества служебно са съгласувани подробен устройствен план – парцеларен план за около 41 км от модернизацията на пътя Видин – Ботевград и изменение на парцеларен план за приблизително 12 км от обходен път на гр. Монтана.

За рехабилитацията на 20-километров участък от третокласния път Чирпан – Симеоновград са регистрирани технически паспорт и екзекутивна документация.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg