EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови протести в "Български пощи"?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови протести в "Български пощи"?

mail17:50 | 04.10.2011прегледи 720 коментарикоментари 0


Може да се стигне до нови протести на служителите в "Български пощи". Това съобщи председателят на Федерация "Съобщения" на КТ "Подкрепа" Пламен Дончев.
Само преди седмица ръководството на федерацията е взело решение да започне подготовка за протестни действия, ако се стигне до там. Парламентът разгледа на второ четене промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, с които пощенското дружество се изважда от забранителния списък за приватизация.  Към момента промените са приети на първо четене.
"Български пощи" е силно социално дружество за България", подчерта за пореден път председателят на пощенската федерация. От КТ "Подкрепа" са категорични, че не трябва да се приватизира "Български пощи", тъй като това може да доведе до съкращаване на хиляди работни места, закриване на стотици пощенски клонове и лишаване от пощенски услуги на голяма част от населението на България.
Синдикатът подчертава, че нито една от конкурентните фирми в областта на пощенските услуги няма капацитета и мрежата да изпълнява универсалната пощенска услуга и за това тя е възложена на "Български пощи" за срок от 15 години. В официалната си декларация те изтъкват и, че в рамките на ЕС няма случай на приватизация на пощенски оператор. /БГНЕС

 


Тагове: пощи, протести
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg