EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нови проекти по ОП “Регионално развитие”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нови проекти по ОП “Регионално развитие”

mail16:40 | 01.03.2012прегледи 438 коментарикоментари 0


Предстои да бъдат сключени 28 договора за превенция от наводнения на стойност 24 млн. лв., информира министър Лиляна Павлова при участието си в Общото събрание на Националното сдружение на общините в България. Общият брой за всички проекти по програмата до момента е 846 или около 80% от целия бюджет, който е на стойност 3 млрд. лв., каза още министър Павлова.

През тази година ще бъдат публикувани и две нови схеми по ОПРР. “В подкрепа за следващия програмен период” се очаква да бъде обявена в края на този месец и е насочена към подготовка на списък с «готови за финансиране» проекти, които следва да бъдат включени в Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие. През септември предстои да бъде публикувана и схемата “Зелена и достъпна градска среда”.

Министър Павлова припомни предлаганите от МРРБ промени в законите за устройство на територията, за водите и за устройство на Черноморското крайбрежие. Тя ще разчита на общините при актуализацията на списъка на общинските пътища, която ще бъде направена през тази година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg